Bij ‘Gebruikers’ en 'Contactpersonen' zijn velden toegevoegd rondom de AVG:
Een datumveld waarin je een bewaartermijn kunt aangeven.
Een veld waarin je de grondslag van de verwerking kunt toevoegen.
Selecteer een gebruiker en kies voor ‘Bewerken’ om de velden in te vullen. Je ziet deze velden ook bij het toevoegen van een nieuwe gebruiker.
Een gebruiker kan zelf inzien welke persoonsgegevens er van hem opgeslagen zijn. Daarnaast kan een gebruiker zelf zijn account verwijderen en hiermee deze persoonsgegevens wissen.
Ga hiervoor in de app naar Instellingen > Profiel > Persoonlijke gegevens
Via ‘Downloaden’ kan een gebruiker inzien welke persoonsgegevens er opgeslagen zijn. Hij kan er hier ook voor kiezen om het account permanent te verwijderen. De gebruiker heeft vervolgens geen toegang meer tot de CrisisConnect app.