Importeren/exporteren gebruikers

Gebruikers kunnen in de beheeromgeving handmatig worden toegevoegd, maar het is ook mogelijk om gebruikers via een Excel-bestand te importeren. Voordeel hiervan is dat bulk bestanden op een snelle en laagdrempelige manier in CrisisConnect kunnen worden ingeladen.

Stap 1:
Exporteer de huidige gebruikerslijst naar Excel door op de knop ‘Exporteren’ te klikken ’en vul in het geopende Excel-bestand de gegevens van de gebruikers in. Het is belangrijk dat dezelfde kolomindeling gebruikt wordt (wanneer dit niet gebeurt, volgt een foutmelding bij het importeren).

Stap 2:
Wanneer de gebruikers zijn gewijzigd/aangevuld, moet het bestand worden opgeslagen. Klik op de knop ‘Importeren’ en selecteer het zojuist opgeslagen Excel-bestand door te slepen of te bladeren. Klik vervolgens op de groene knop ‘Import starten’.