Gebruiker als contactpersoon tonen in de app

In de CrisisConnect beheeromgeving kun je 'Contactpersonen' toevoegen en 'Gebruikers'. Wat is het verschil? En wanneer wordt een gebruiker getoond als contactpersoon in de app?

Gebruikers
Een gebruiker is iemand die toegang heeft tot de app. Hij of zij wordt door de beheerder toegevoegd en uitgenodigd om een account aan te maken.
Bij 'Gebruikers' in de beheeromgeving leg je de gegevens vast van deze persoon, ook de contactgegevens. Een gebruiker wordt niet automatisch toegevoegd in de lijst contactpersonen. Gebruikers kunnen op twee manieren getoond worden in de app: door het vinkje op 'Openbaar' te zetten (zie printscreen) of via koppeling aan een dossier.

Contactpersonen
In de beheeromgeving bij 'Contactpersonen' kun je personen toevoegen die geen gebruiker van CrisisConnect zijn. Bijvoorbeeld externe contacten of afdelingen. Deze personen worden vervolgens getoond in de lijst 'Contactpersonen' in de app.

Widget 'Contacten'
Binnen de module 'Dossiers' kun je een proces opbouwen met widgets. Waaronder de widget 'Contacten. Hier kies je uit de complete lijst van contactgegevens die staan geregistreerd in de beheeromgeving, dus zowel gebruikers als contactpersonen.