Nieuwe dienst aanmaken

Stap 1)
Navigeer in de beheeromgeving naar de roostermodule door onder ‘PIKETROOSTERS’ op ‘Roosters’ te klikken.

Stap 2)
Klik op het gewenste rooster

Stap 3)
Je komt in het overzichtsscherm van het rooster. Je ziet een lege agenda; om deze agenda te vullen moeten diensten worden aangemaakt. Dit kun je doen door te klikken op ‘+ Nieuwe dienst’. Wanneer je in één keer meerdere diensten wil aanmaken, moet je klikken op ‘Diensten genereren’ (zie uitleg ‘Diensten genereren’).

Stap 4)
Een venster zal in beeld verschijnen waarin je een dienst kunt aanmaken.

Begin bij het tabblad ‘Algemeen’:
- Geef de startdatum van de dienst aan
- Geef het starttijdstip van de dienst aan
- Geef de einddatum van de dienst aan
- Geef het eindtijdstip van de dienst aan
- Voeg in het notitieveld aanvullende informatie over het rooster toe

Stap 5)
Vervolg bij het tabblad Gebruikers:
- Klik op de knop ‘Gebruikers selecteren’ en selecteer (vink aan) de gebruiker(s) die aan de betreffende dienst in dit rooster moet(en) worden gekoppeld.

Stap 6)
Klik op opslaan om de aangemaakte dienst te bevestigen. De dienst is nu in het rooster aangemaakt.