Release notes v3.6.76

Wat zit er in deze update?

1. Nieuw in dossiers: zoeken in bestanden
  2. Verbeteringen module 'Chat'
  3. Push-notificaties verder verduidelijkt
  4. Notificeren vanuit de beheeromgeving - Opmaak meegeven
  5. Notificeren vanuit de beheeromgeving - Reageren op berichten

1. Nieuw in Dossiers: zoeken in bestanden

Bekijk in deze video hoe je in de app zoekt binnen bestanden >>

Er is een zoekfunctie toegevoegd binnen ‘Dossiers’. Hiermee kun je snel zoeken binnen alle bestanden die gekoppeld zijn aan dossiers, waar jij toegang toe hebt. Je kunt zoeken naar:
  • Afbeeldingen: JPG, JPEG, PNG en GIF

• Documenten: PDF, DOC, DOCX, XLS en XLSX

Hoe doe je dit?
Bij ‘Dossiers’ zie je nu rechtsonder een blauwe button. Tik hierop en dan opent een nieuw scherm ‘Bestanden’. Bovenin de zoekbalk kun je jouw zoekterm invoeren. Er wordt gezocht via de titel en bestandsnaam (let op: je zoekt niet in de tekst/inhoud van het document). Bevestig je invoer rechtsonder in je toetsenbord. De bestanden worden nu gefilterd, waardoor je snel de juiste gevonden hebt. Je kunt het document nu openen en delen via het share-icoon.

2. Verbeteringen module 'Chat'

Bekijk in deze video de verbeterde chatmodule (o.a. gebruiksvriendelijkheid en scroll-down-button) en notificatie (uitgebreid met chat-icoon) >>

In de module ‘Chat’ zijn bugs opgelost en veel nieuwe functies toegevoegd. Kortom, een flinke upgrade in gebruiksgemak.
Nieuw
  • Naast JPG en PNG kunnen nu ook Google .webp afbeeldingen verzonden worden binnen chats.

• Het verzenden van afbeeldingen en documenten verloopt soepeler.

• Er is een scroll-down-button toegevoegd om het scrollen binnen een chat makkelijker te maken.

• De notificaties voor berichten die je ontvangt terwijl je de chat geopend hebt, zijn verbeterd.

• Het verversen van chatberichten is verbeterd.

• De weergave van nieuwe chatberichten is verbeterd.

• Als een chatgroep wordt gewijzigd (onderwerp wijzigen of deelnemers toevoegen) wordt deze automatisch naar boven verplaatst.

Bugfixes

• Het laden van chats is verbeterd. Bij nieuwe accounts bevroor de app soms tijdens het laden van alle chats.

• Het aantal ongelezen berichten was soms verkeerd en bleef bij opstarten terugkomen. Dit is opgelost.

• De kleuren van gebruikersnamen en tijden in de chat zijn verbeterd, waardoor deze altijd goed leesbaar zijn.

• De opmaak is geoptimaliseerd.

3. Push-notificaties verder verduidelijkt

1. Als je in de app een bericht van een beheerder ontvangt, een chatbericht of toegevoegd bent aan een nieuw incident, ontvang je een push-notificatie op je telefoon. Deze push-notificaties hebben nu per soort een andere emoji voorafgaand aan het bericht/tekst.
  1. Berichten verstuurd vanuit de beheeromgeving (notificaties) krijgen een  .
  2. Chat berichten krijgen een (Module Chat moet hiervoor actief zijn)
  3. Incidentmeldingen krijgen een (Module Incidenten moet hiervoor actief zijn)
  1. Wanneer een melding van CrisisConnect binnenkomt op jouw smartphone, kan dit vanaf nu met zowel geluid als met trillen.
  1. Voorheen ontving je geen notificatie op het moment dat je de app geopend had op je smartphone. Dit is veranderd. Wanneer je de app geopend hebt, komt de melding binnen in je notificatie centrum.
  1. Tot slot zijn geluiden ingesteld voor een notificatie van een incident. Voor IOS is dit een vast geluid. Voor Android wordt gebruikgemaakt van het geluid wat in de systeeminstellingen staat.

4. Notificeren vanuit de beheeromgeving - Opmaak meegeven

Bekijk in deze video hoe je vanuit de BEHEEROMGEVING een bericht verstuurt met opmaak én waarbij de ontvanger de mogelijkheid heeft om te reageren >>

Bekijk in deze video hoe je in de APP een bericht (vanuit de beheeromgeving ontvangen) opent en kunt reageren via 'Open chat' >>

Opmaak meegeven aan je bericht

Het is mogelijk om vanuit de beheeromgeving een bericht te versturen naar een specifieke groep gebruikers.  Dit doe je via ‘Notificeren’. Een gebruiker ziet deze berichten vervolgens terug in zijn Berichten-inbox, via het belletje rechtsboven.

Voortaan kun je deze berichten opmaak meegeven. Je kunt bijvoorbeeld tekst vet drukken, cursief maken of onderstrepen. Ook kun je een opsomming toevoegen of een weblink maken.
Bij gebruikers die hun app nog niet geüpdatet hebben, wordt het bericht als platte tekst getoond.

5. Notificeren vanuit de beheeromgeving - Reageren op berichten

Het is nu mogelijk om bij ‘Notificeren’ in de Beheeromgeving de ontvanger te laten reageren op je bericht. Zet hiervoor het vinkje ‘Reageren toestaan’.

Daarnaast staat er bij 'Afzenders' 1 gebruiker geselecteerd, dezelfde personen als bij 'Namens'. Je kunt vanaf nu ook meerdere afzenders selecteren.

De ontvanger van het bericht ziet nu een button onder het bericht ‘Open Chat. Als hij hiervoor kiest wordt er automatisch een chatgroep aangemaakt met de afzender(s).