Filtergroepen aanmaken en beheren in de beheeromgeving

Filtergroepen: hiermee is het mogelijk om groepen Contacten te maken, waarop je in de app kunt filteren. Bijvoorbeeld alle bhv’ers, crisiscoördinatoren of alle leidinggevenden. Of maak een filtergroep met de contactpersonen per locatie.

Zo kun je filtergroepen aanmaken of bewerken

Open de beheeromgeving en kies voor ‘Filtergroepen.

Je komt vervolgens op ‘Filtergroepen beheren’. In dit scherm kun je filtergroepen aanmaken of bewerken.

Map en filtergroep aanmaken
In dit geval wil ik voor onze locaties Middelharnis en Dongen filtergroepen maken met de personen die BHV’er zijn. Dit zijn twee filtergroepen die bij elkaar horen, daarom maak ik eerst een map aan.

Kies voor ‘Nieuwe map’.

Geef de map een naam. In dit geval: BHV. Ik kies voor ‘Opslaan’.

Ik klik op de map ‘BHV’ en ga binnen deze map nu de filtergroepen aanmaken. Ik kies voor ‘Filtergroep aanmaken’.

Voer de naam in: Locatie Dongen. Vervolgens kies ik voor ‘Opslaan en doorgaan met bewerken’.

Nu kan ik de juiste contactpersonen koppelen aan de filtergroep. Ik kies voor ‘Contactpersonen koppelen’.

Alle contactpersonen worden nu getoond en ik selecteer de juiste contactpersonen door een vinkje te zetten. Daarna klik ik op ‘Selecteren’.

Klaar! De contactpersonen zijn nu aan de filtergroep gekoppeld.

Vervolgens maak ik ook de filtergroep ‘Locatie Middelharnis’ op dezelfde manier aan, binnen de map BHV. Je kunt dit zo voor elke map en filtergroep herhalen.

In de app
Deze filtergroepen zijn nu zichtbaar in de app bij ‘Contactpersonen’. Lees in dit artikel hoe je in de app filtergroepen gebruikt.

Bestaande mappen en filtergroepen wijzigen

Je kunt de volgende acties uitvoeren:

- Een map of filtergroep van naam veranderen
Kies bij de naam van de map of filtergroep, onder de kolom ‘Acties’ voor de drie puntjes en selecteer ‘Naam wijzigen’.

- Contactpersonen toevoegen aan een filtergroep
Open de filtergroep en kies voor ‘Contactpersonen koppelen’. Zie instructie hierboven.

- Contactpersonen ontkoppelen: verwijderen uit de filtergroep
Wil je een contactpersoon verwijderen uit de filtergroep? Open dan de filtergroep, selecteer de betreffende contactpersoon en kies via het tandwieltje voor ‘Ontkoppelen’.

- Map of filtergroep verwijderen
Selecteer de map of filtergroep en kies via het tandwieltje voor ‘Verwijderen’. Let op: je kunt pas een volledige map of filtergroep verwijderen als de contactpersonen die erin zitten ontkoppeld zijn.