PDF's toevoegen met werkende links

De manier waarop je de PDF (die linkjes bevat) maakt is erg belangrijk. Dit moet een Word-bestand of Powerpoint-bestand zijn, die je opslaat als PDF via ‘Opslaan als’. Als de linkjes in jouw PDF werken, zullen ze het ook in de CrisisConnect app doen.

Zo start je:

Linkjes maken in een Word-bestand

Maak je document in Word. Om in Word een link te maken, ga je in het topmenu naar ‘Invoegen’ > ‘Koppeling’. Of selecteer het woord of de zin waar je een link van wilt maken > rechtermuisknop > Hyperlink. In het popup-scherm geef je de URL in. Kies voor ‘Ok’. Er is nu een hyperlink van gemaakt.

Linkjes maken in een Powerpoint-bestand
Om in Powerpoint een link te maken, selecteer je het woord > rechtermuisknop > Hyperlink. Geef in het popup-scherm de URL in en kies voor ‘Ok’.

Opslaan als PDF

Nu ga je het Word- of Powerpoint document opslaan als PDF. Dit doe je via ‘Opslaan als’. Kies bij ‘Bestandsindeling’ voor de indeling PDF. Je exporteert het bestand dan als het ware. Check je PDF; kun je op de link klikken? Dan zal dat ook in de app kunnen.

Beheeromgeving
Upload je PDF in de beheeromgeving bij ‘Bestanden’ en koppel deze via de widget ‘Bijlage(n)’ aan een proces.

Hoe moet het niet:
Het Word- of Powerpoint document via ‘Afdrukken’ opslaan als PDF. Als je het bestand print naar PDF, vallen de links weg. Ze doen het dan niet in je PDF en zullen het in de app ook niet doen.